Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hányan kellene lennünk ?
  2007-12-14 21:05:25, péntek
 
  Hányan kellene lennünk ?

2007. December 02. 22:16
- MEKKORA NEMZET LEHETNÉNK? - Saját kérdésemre sajátos elfogultságomban, hozzám illően emígy válaszolhatnék: sokszorosan többen kellene lennünk, mint ahányan vagyunk, és a legnagyobb nemzet lehetnénk... E bonyolult mondattal nem bonyolítani akarom válaszaimat, hanem ellenkezőleg:- egyszerűsíteni, s öniróniámmal eleve elhárítani bármilyen részrehajlási föltételezést. A kérdés komoly és komor. A válasz a nemzeti öntudat és az emberi erkölcs jelenlegi szintjén nem enyhíti a kultúránkkal szinte egyidős nemzetféltésünk kínját, nem hessegteti el a nemzethalál-rémlátomást, de olyan önvizsgálatra kötelez, és olyan önváddal sújt, ami azonnali cselekvő népesedési politikára kényszerít, hogy megelőzhessük a tragédiát s ne az utolsó rögök visszhangja legyen a bölcsődalunk.

Jogos elvárás, no meg divatos szokás is, minél több forrásmunkára, tudományos kútfőre, tudós vélekedésre hivatkozni egy-egy valamirevaló tanulmányban, meglábjegyzetelni, idézőjelezni és sorszámozni a megállapításokat és azok szerzőit. Egyébként, bár zavar, helyesnek tartom. A tudományosság igényének a megnyilvánulása. Nekem viszont ezennel ettől el kell tekintenem, helyesebben: le kell mondanom érveléseim bizonyítékainak -könyvészeti- fölsorolásáról. Ugyanis egy szűkre szabott dolgozat végére nem lehet odailleszteni egy százszorta terjedelmesebb könyvészeti leltárt.

Időben évezredekre kell visszamennünk, térben pedig egész Eurázsiában és a Földközi-tenger valamennyi partján alaposan szét kell tekintenünk. Ebben az összefüggésben csak annyit jegyeznék meg, hogy a kultúrának az ember a hordozója, persze, nemcsak a szóbeliségre utalok, hanem az írásos emlékekre és a tárgyakra is, amelyeket nyilvánvalóan, hogy az ember alkotott- a székelykapuk és a kopjafák jelképrendszerétől egészen az épületek gerendaszarvazatáig, persze, nem feledkezhetünk meg ősi dallamainkról, a pentatóniáról sem. De mi, más nemzetekkel ellentétben, azonosak vagyunk az anyanyelvünkkel, és anyanyelvünk meghatároz minket, mint egyedeket, s mint közösséget. Gondoljunk csak bele: a francia anyanyelvűeknek csak egy harmada francia nemzetiségű. Az angol és a spanyol-portugál nyelvek esetében ez az arány még eltolódottabb. Tehát, hangsúlyozom, nem államnyelvről, hanem anyanyelvről van szó! De bárhol a nagyvilágban a néger megmarad négernek, az arab arabnak, a kínai kínainak, a zsidó zsidónak, a cseh csehnek, a lengyel lengyelnek és így tovább, de ha a magyar elveszíti anyanyelvét, "magyar-származásúvá" válik. A magyar még akkor is elveszíti magyar származását, ha környezete nyilvántartja azt. A magyar nyelvével-kultúrájával-tudományával asszimilál másokat s nyelve elveszejtésével döbbenetes gyorsasággal asszimilálódik. A már említett időszakokban és földrajzi területen a magyar kultúra rányomta bélyegét a más népek kultúrájára, beleértve zenéjüket, sőt még nyelvüket is /!/. E "nyomelemeket" nemcsak magyar, de idegen szakemberek is felkutatták és bizonyították. Hadd említsek egyetlen példát: egy kiforrott nyelv alapvető szókincse és nyelvtani szerkezete /grammatikája/ nem változik. Ez tény. A szókészlet, az változik, gyarapodik, stb. Ilyen szempontból tessék megvizsgálni a Kárpát-medencei népek nyelvét. A román nyelv szókincsében nagyon sok magyar alapszó fedezhető föl, de annál is sokatmondóbb, hogy magára a román nyelv grammatikájára milyen szerkezeti hatással volt a magyar nyelv: az összes es, ás, oás, is, toldalékot a magyar nyelvből vették át, sőt a ség, ság képzőszócskákat is. Szigorúan óvjuk magunkat bármilyen délibábos nyelvészkedéstől, történészkedéstől, helységnévkutatástól, de legalább azt ismerjük el, amit mások, az idegenek állapítottak meg: a magyar nyelv rendkívüliségét és a magyar kultúra jelenlétét, annak megszámlálhatatlan nyomát egyre táguló kulturális térségünkben.

Ha ilyen kitörülhetetlen, mély, sajátos nyomokat hagytunk az általunk "bevándorolt" vagy uralt területek népei kultúrájában, vajon, hányan lehettünk? Tessék visszakövetkeztetni. Egyesek szerint egy adott nép lélekszáma nem meghatározó tényező. A tétel a magyarsorsú népek esetében nem igaz! Annál is inkább nem igaz, mert egyre inkább "azé a föld, aki belakja". A kicsi japánok is rég rájöttek, nem élőtorpedókkal lehet meghódítani a félvilágot, hanem tudománnyal és termeléssel, no meg föl kell vásárolni a "civilizált világ" elhagyott, kimerült bányáit és szeméttelepeit... A kínai negyedek Amerikában amolyan összefüggéstelen birodalomnak számítanak... Az egyik jó költő, de annál rosszabb és ostobább kínai politikus mondotta volt, hogy ha Kína egy adott katonai konfliktusban elveszíti lakosságának kilencven százalékát, a többiekhez viszonyítva, akkor is nagyhatalom marad... Az európaiakkal is lehetne példázódni. Ott vannak a németek: az öngyilkosságig háborúztak, aztán osztották-szorozták őket, de megmaradtak veszteségeik ellenére is- tömegnek. Akárcsak az angolok, akik annak idején alig voltak annyian, mint mi, magyarok... Ismerjük a tényeket. De el kell töprengenünk azon, hogy Magyarország jól szervezett, központi, királyi hatalom volt már akkor, amikor a környező népeknek még országuk sem volt, s mégis miként juthatott-jutott mai állapotába nemcsak területileg, de népességében is? Ezt a területben-lélekben való összezsugorodást nem lehet csupán külső támadásokkal magyarázni! A gúzsbakötő társadalmi berendezkedésen, ami részben külföldi kényszer, de majmolás is volt, és túl a belviszályokon valami más is közrejátszott tragédiánk /ideiglenes!/ kiteljesülésében. Megfosztottak minket, megfosztottuk magunkat minden olyan sajátosságunktól, ami nemcsak megkülönböztetett másoktól, de meg is védett az asszimilálódástól. Megoszthatóvá vált a nemzet! Származási, anyagi, társadalmi, vallási, ideológiai pártpolitikai stb. -féle szempontból. S így még beolvaszthatóbbá vált, függetlenül attól, hogy az elcsatolt területeinken vagy a nagyvilágban próbált megélni. Megmaradásának - ez önmegtévesztés!- végzetesen nagy volt az ára: föladta nemzeti hovatartozását. A vegyes házasságok esetében az utódok, a gyermekek nemzetiségét a nem-magyar házastárs határozta és határozza meg ma is! Világszerte. A kivétel példamutató, de elenyésző. Tessék közelebbről és tudományosan elemezni a Kárpát-medence toponimíai térképét! De nyugodtan kinyújtózkodhatunk ama területekre is, amikor három tenger "mosta" Magyarország határait. Iménti megállapításunk érvényes. De hová lett a magyarság?

Beolvasztották és beolvadt.

Ezért a mindenkori magyar bel- és külpolitika, valamint a történelmi egyházak összessége is felelős. Ez alól nincs kibúvó, sem fölmentés. A magyarázat magyarázkodásnak minősül.

Közben változott a magyarság önmagához és a világhoz való viszonyulása. Valamikor Istenáldása volt, ha kezdett gömbölyödni egy asszonyka, később már "teherbe esett" vagy "terhes lett"! Micsoda szemléletbeli pusztító változás! Valamikor a nagy-család tekintélynek örvendett, később már gúnyt űztek belőle... Ma pedig /kivételt képez a Székelyföld/ a lányok többsége nem is gondol férjhezmenetelre, családra, anyaságra... Esetleg majd, ha "megvalósította" önmagát, amikor már késő a fölismerés, a siránkozás. Gyarapítják a kutyuska-sétáltató magányos vén nagyságák szektáját... Érdekes megfigyelni, hogy ma is itt, a csonka-Magyarországban az erdélyi származású családokban van a legtöbb gyermek... Tudom, mindent ki- és meg lehet magyarázni, de most nem szószátyárkodásról van szó, hanem a nemzet pusztulásáról! Vége az okoskodásnak. Miként annak az illúziónak is vége, hogy a "nyugati magyarság majd..." /A Nyugaton az egész nagyvilág értendő./ Itt és ebben az esetben kénytelen vagyok adatokkal hozakodni elő: a "szent" Amerikai Egyesült Államokban a 2000. évi nyilvántartás szerint 1.398.724 személy gyakorolta magyarságát, a múlt esztendőben ez a szám 117.973-ra fogyott. A nyolcvanas években, a nagyvilágban közel 2000 magyar nyelvű sajtókiadványt /újságok, folyóiratok, időszakos gyűjtemények, stb./, több könyvkiadót, tv és rádió-állomást-adót tartottak nyilván. Ma már ez a számadat nem éri el a harmincat! Hová lettek a magyar újságírók, a magyar írók, a magyar papok, a magyar olvasók, a magyar hívek, a magyar tv-nézők és a magyar rádió-hallgatók?! Magyar származású "polgárok" lettek, akik már nem ismerik anyanyelvüket. Elsiratom őket, magunkkal együtt. Bárhol jártam-kóboroltam a nagyvilágban, a magyarokat emésztette a honvágy, mert a magyar csak magyar földön érzi otthon magát... S valamennyien irdatlanul csalódtak a rendszervedlésben, (tévesen: változás) s az azt követő korszakokban. Nincs sóvárgás... Sőt, még azt is meggondolják, hogy nyugdíjasként hazatérjenek-é?

Az Anyaország elveszítette hazahívó varázsát.

Budapest csábítja az idegeneket és eltaszítja magától a magyarokat. Bocsánatot kérek a Magyar Nőktől, de ha belepusztulok is a sajgásomba, ki kell mondanom: a nagyvilág bordélyházai Magyarországról importálják az "örömlányokat"... Valamikor a Magyar Nőknek történelemformáló szerepet tulajdonított a nagyvilág... Ahogy mondani szokás, s ezt a jogi felelősség vállalása is megköveteli, tisztelet a kivételnek, a magyar nőket nem tiszteli a társadalom, mert a magyar nők sem tisztelik önmagukat.

De még mielőtt ezt a gyújtózsinórt meggyújtanám, hadd szögezzem le: az évszázadok folyamán körülbelül annyi magyar asszimilálódott, mint a hányan vagyunk. /E megfogalmazást alapos és következetes kutatómunka előzte meg!/ Tehát, tizenötmillió, talán valamivel több magyart veszítettünk el, - kimondottan asszimilálás-asszimilálódás révén; - a ma élő nemzedékek számainak tükrében.

A fenti lélekszámhoz adjuk hozzá az utóbbi korszak legembertelenebb és legtudatosabb népirtási politika következményét: a 8.640.000 kikapart magzatot!!! Tehát, ismétlem: 8.640.000 magyar gyermeket öltek meg magyar orvosaink magyar anyák akaratából magyar törvény alapján, amely törvényt a Magyar Országgyűlésben magyar képviselők terjesztettek elő és magyar képviselők szavaztak meg!

A kikapart életek hány életet nemzettek volna korosztályokon át napjainkig!

A halál csak halált szül...

Tehát, hányan kellene lennünk manapság? Mekkora nemzet lehetnénk?

Tessenek kiszámítani!

A kérdéseket meg is kell válaszolni. A politika minden ténykedését alá kell rendelni a népkihalás megakadályozásának! A munkaerő-importtal nem lehet és nem szabad pótolni az emberhiányt, mert nemzetről, életről van szó és nem az idegen pénzurak zsebéről, halmozódó jövedelméről. E célból össze kell hangolni a bel- és külpolitikát, az oktatást és a közművelődést, és véget kell vetni a szórakoztatóipar hulladék-importjának, a szekta-gomba terjesztésnek, a fajtalankodás mindennemű megnyilvánulásának, az aberráció és a nihilizmus irodalmiasításának, filmesítésének, stb. A kábítószer külön lapra tartozik, mert az maga a döghalál. Törvénynek kell védenie a szellemi-testi cselekvési tisztaság föltételeit, hiszen azok természetüknél fogva adottak. Az embereknek változtatniuk kell az önmagukhoz, egymáshoz, a világhoz való viszonyulásukon. Új értékrendre van szükség. A régi összeomlott, nem lehet tatarozni. Véget kell vetni a farizeusságnak a családban és általában a társadalomban. Szabadságra kell nevelni a gyermekeket, és nem szabadosságra. De mit várunk-várhatunk el a gyermekektől, az ifjúságtól, amikor az úgynevezett felnőtt társadalomban tapasztalják, látják, érzékelik a teljes züllés minden változatát? Elvált pedagógusok beszéljenek tanítványaiknak a család fontosságáról? Elmegy, ha a saját nyomorúságos életükkel hozakodnak elő, elrettentő példaként. Vagy: idegbajos pszichológusok turkálnak a gyermek lelkében? Könyörtelenül szembe kell néznünk önmagunkkal. Másként nem megy. Véget kell vetni a mellébeszélésnek. A történelmi egyházak felelősségét nem firtatom, de hangsúlyozom: nemcsak feladatuk, hanem kötelességük hathatósan bekapcsolódni a gyermekek-ifjak nevelésébe. Meg kell újulniuk, hogy híveiket is megújíthassák. Mellőzzék az idegen anekdoták szajkózását, foglalkozzanak többet és behatóbban a magyar történelemmel, kultúrával, s annak "rejtelmeibe" vezessék be az ifjúságot... Most a magyarság megmaradásának a csodájára van szükségünk! Ehhez pedig az is szükséges, hogy gyermekeink, unokáink föl tudják sorolni a MAGYAR történelem nagyjait, s közöttük önmagukat is. Igen, minden gyermek történelmi nagyság, ha megszülethet, ha annak neveljük... sok a teendő, felsorolni is nehéz, de nem fölösleges. Egyesek azt mondják, hogy már késő. Mások azt óbégatják, hogy úgy sem lehet változtatni semmin...

Nem igaz. Későnek késő, de nem késtük le a nemzet megmaradásának, megújulásának a lehetőségét. Minden lehetséges, csak akarni kell- tartja a közmondás. Együtt és együttesen kell akarni. Összmagyar szellemben kell gondolkodni, cselekedni, élni- egymásért. Ehhez viszont nemzeti eszményre van szükség. S akkor a Magyar Nők ismét Feleségek és édesanyák lesznek... Bízzunk egymásban, hogy önmagunkban is hihessünk. S akkor erősebbek leszünk, s nem tud leigázni, sem kiirtani, öngyilkosságba kergetni a globalizációnak nevezett új rabszolgarendszer.

Legyünk sokan. Tőlünk függ, hogy mekkora nemzet maradunk és leszünk. Őrizzük meg barátainkat, és ne szerezzünk újabb ellenségeket magunknak, hogy más népek tiszteljenek minket. Ez pedig önbecsülés nélkül lehetetlen.

Sajnos, hiányzik az önbecsülésünk. Merthiszen, aki becsüli önmagát, utódjában akar tovább élni...

Szíveskedjenek folytatni a gondolatmenetet.

Természetesen vetődik föl a visszamentés, a visszamagyarosítás problémája. Mert ez valóban probléma. Példaként az egyik elcsatolt területünket veszem, amely jóval nagyobb az Anyaországnál: Bánság, Pártium, Erdély, Székelyföld s bizony még a Kárpátokon túli területek is, Keletre-Délre egyaránt. Hogy könnyebb legyen az elemzés, a vizsgálódás, valamennyi területet vegyük egy kalap alá és nevezzük Erdélynek. Erdély elrománosítása évszázadokra nyúlik vissza. Nem volt szükség semmilyen katonai beavatkozásra! Míg az erdélyi férfiakat elvitték katonának, sokuknak ez volt a "foglalkozásuk" és elvéreztek különböző csetepatékban, ütközetekben, sőt az egész magyarságot emberestől-földestől védő háborúkban, addig a román férfiak megbízhatatlanságuk miatt, juhászkodtak csendben, háborítatlanul és szaporodtak, amire eleve az ortodox vallásuk kötelezte, és kötelezi ma is /.../. A másik elrománosítási tényező, szégyen ide vagy szégyen oda, a betelepítés volt. Megjelentek az elmagyarosodott, pénzen vásárolt rangú főuraságok és /mai szóval/ vállalkozók és hozták be a Kárpátokon túlról /szintén mai kifejezéssel élve/ az olcsóbb munkaerőt. Megjelent egy család, s alig másfél évtized alatt legalább öt-hét család lett belőle. Ekkor lépett a színtérre az egyház: tudatosította bennük a szaporodás nemzetléti fontosságát, ezt mindenek fölébe helyezte, s hogy erősítse a még szétszórtan, szervezetlenül éldegélő románságot, kitalálta számukra az örök-ellenségképet. /Ez ma is érvényes!/ Ezt meg kellett ideologizálni. Minél hamarabb, s el is kezdték a zászpa termesztését /ez mérgező-bolondító burján/ Budapesten, Balázsfalván. Most már elérkezett a követelőződés ideje is, holott lényegében jobban volt dolguk, mint az őshonos magyaroknak, hiszen mentesek voltak a katonai, és egyéb kötelezettségek alól. Ekkor kezdődött kiéleződni a helyzet, s ekkor lépett nyíltan is színre a fanariotizált balkanizmus a politika álruhájában. A még mindig nemcsak jobbágyi, de Mihail Sadoveanu író szerint is, a rabszolga-viszonyok kegyetlenkedései kíséretében rabszolgákként éltek a román parasztok. De összetákolták az egységesnek minősített Romániát, amely Nagy-Romániává terebélyesedett, s most már nyíltan is csinálhatták azt, amit addig is tettek: törvényekkel, törvénytelenül, hazugságokkal, gazdasági megszorításokkal, kisemmizésekkel, bankhitelekkel, tűzzel-vassal románosítottak, ennek rendelve alá mind a bel-, mind a külpolitikájukat. A nyomorba taszított magyarság ingatlanjait, amit még nem államosítottak, nem sajátítottak ki, a román bankoktól kapott teljesen kamatmentes, hosszú lejáratú, a legtöbb esetben vissza-nem-térítendő hitelekből vásárolták föl a románok. Ma is ez történik! Egymás után építették a pravoszláv templomokat, még oda is, ahol nem laktak románok. És román iskolákat létesítettek mindenütt, ahol néhány román gyermek található, másutt pedig kötelező módon román iskolatagozatot nyitottak egyetlenegy vagy három román gyermek számára is. Ennyi pedig akadt a milicista, a vasutállomásfőnök, az adóbehajtó családjában. Elkezdődött a nevek nagyméretű, általános románosítása, amit törvénybe is foglaltak, előírták a hűségesküt, stb. Aki élni akart, annak be kellett állnia a sorba, mert másként adósságai miatt elárverezték a házát, nem kapott munkát, stb. A magyarság tömegesen ment a Regátba dolgozni, de ez a folyamat régen elkezdődött. Tulajdonképpen magyar kőművesek, ácsok, ezermesterek építették föl Bukarestet és a későbbi Románia nagyvárosait. S mindez történt Budapest és a nemzetközi fórumok szemeláttára, tudtával, s a székelységnek, általában az erdélyi magyarságnak nem volt fegyvere, hogy megvédje önmagát és szülőföldjét, hiszen a budapesti nemzetárulók kivégzés szigora mellett lefegyverezték az erdélyi hadakat. Most már érthető, hogy a kimondottan magyar nevű mezőségiek, besztercekörnyékiek, az avas-gutin beliek, a fogarasi és általában a déli-erdélyi részek lakói miért nem tudnak magyarul, miért vallják magukat magyar származásúaknak? Bukarestnek például magyar lakónegyedei voltak, többek között Berceni, valamikor a bercsényiek alapították, teljesen elrománosodott. Közben tízezres nagyságrendben irtották a magyarságot vagy kényszerítették szülőföldje elhagyására. Habár nem tudományosan elfogadható alap, de érdemes volna áttanulmányozni Románia valamennyi telefonkönyvét, elemezni a bennük szereplő neveket! Azonnal kiderül, hogy Romániában manapság a magyarok és a magyar származásúak száma a mai hivatalos lélekszámnak /l.6 m/ több mint a háromszorosa, de arról se feledkezzünk meg, hogy még nagyon sok helységben nincs is telefon... Az Összmagyar Testületünk másfél évtizednyi kitartó és következetes, tudományos fölmérései szerint /1970-1985/ a romániai magyarság létszáma hárommillió néhány tízezerre tehető. /Rendelkezünk a konkrét dokumentációval, amely már megjárta a nagypolitika néhány züllött erődítményét is./

Mi a megoldás?

A részmegoldások nem vezetnek sehová, sem EU-n kívül, sem az EU-s gettóban. Budapestnek ki kell harcolnia, hogy az összes elcsatolt területeinken a magyar nyelv legyen az adott ország második államnyelve. Ahogy Svájcban a lakosság 0,64 %-ának az anyanyelve, a rétoromán nyelv 1938 óta államnyelv, úgy az utód államokban is lehetséges ez a jogi megoldás. Merem álltani, az elcsatolt területeinken sínylődő-vergődő magyarság létszáma hirtelen megduplázódna! A többi gyakorlati kérdés: a visszamagyarosítás módszerét el kell tanulni a magyartalanítóktól, fordított előjellel. És: egyesíteni kell Kárpát-medence magyarságát, és haza kell hívni a nagyvilágból a magyarjainkat, - Budapest akarata ellenére is. Ne csak megszámoljuk, de személy szerint is tartsuk nyilván a világ magyarságát.

A magyar bel- és külpolitika, kevés időszaktól eltekintve, többet ártott és árt a magyarságnak, mint a külső ellenségeink.

S ártalmassága éppen a népesedési politikájában mutatkozik meg. Többek között.

Egy nemzet kiirtása már az anyaméhben elkezdődik... Felebarátaim a nemzetféltő élősködésben





Forrás: Bartis Ferenc
http://www.abcug.hu/index.php?com=news&cat=2&id=10
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: magyarázkodásnak, mellébeszélésnek, szórakoztatóipar, összefüggéstelen, beolvaszthatóbbá, megállapításokat, kegyetlenkedései, sajátosságunktól, kiteljesülésében, nyelvészkedéstől, összezsugorodást, elfogultságomban, férjhezmenetelre, megszorításokkal, külpolitikájukat, legembertelenebb, elmagyarosodott, magyarországban, megállapításunk, tanítványaiknak, terebélyesedett, nemzetféltésünk, származásúaknak, dokumentációval, kényszerítették, kötelezettségek, képzőszócskákat, iskolatagozatot, magyarországról, kisemmizésekkel, anyanyelvűeknek, anyanyelvünkkel, áttanulmányozni, elveszejtésével, megnyilvánulása, viszonyulásukon, legnagyobb nemzet, kérdés komoly, nemzeti öntudat, emberi erkölcs, kultúránkkal szinte, utolsó rögök, tudományosság igényének, szűkre szabott, százszorta terjedelmesebb, összefüggésben csak, szóbeliségre utalok, írásos emlékekre, ember alkotott-, francia anyanyelvűeknek, harmada francia, spanyol-portugál nyelvek, MEKKORA NEMZET LEHETNÉNK, Valamikor Istenáldása, Amerikai Egyesült Államokban, Magyar Nőktől, Magyar Nőknek, Magyar Országgyűlésben, Magyar Nők, Mihail Sadoveanu, Összmagyar Testületünk, Ahogy Svájcban, Bartis Ferenc,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyi telefonál  Szép estét  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Adakozás  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Hogy lehet megtartani  Soha ne kedvezz...  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Akarat  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Fekete-erdő desszert  Adakozás  Makszim Gorkij gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Nevem  Jó éjszakát  Kövesd a cowboyt!  Nagyon különös  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Szívem  Paul David Tripp Április 21  A sors  Ne kapaszkodj magasabbra,  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Reggel van  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Fehér virág  Nagyi telefonál  Alvó cicák  Mindig jusson idő nevetni  Nagyi telefonál  képre írva  Alázat  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Albert Einsteinről  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Szép estét kedves látogatóimna...  Neked tudnod kell  Kerüld el az evangélium örömén...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Alvó cicák  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam Krisztinától  Png virág  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Png kutya  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Elköszönt  Szabolcska Mihály – Ákác...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Szívem tiéd  Szép estét kedves látogatóimna...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Szép estét  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
legnagyobb nemzet, kérdés komoly, nemzeti öntudat, emberi erkölcs, kultúránkkal szinte, utolsó rögök, tudományosság igényének, szűkre szabott, százszorta terjedelmesebb, összefüggésben csak, szóbeliségre utalok, írásos emlékekre, ember alkotott-, francia anyanyelvűeknek, harmada francia, spanyol-portugál nyelvek, néger megmarad, arab arabnak, kínai kínainak, zsidó zsidónak, cseh csehnek, lengyel lengyelnek, magyar elveszíti, magyar kultúra, kiforrott nyelv, román nyelv, magyar nyelv, magyar nyelvből, idegenek állapítottak, magyarsorsú népek, kicsi japánok, kínai negyedek, adott katonai, többiekhez viszonyítva, öngyilkosságig háborúztak, környező népeknek, gúzsbakötő társadalmi, belviszályokon valami, elcsatolt területeinken, nagyvilágban próbált, vegyes házasságok, gyermekek nemzetiségét, nem-magyar házastárs, kivétel példamutató, mindenkori magyar, történelmi egyházak, magyarázat magyarázkodásnak, magyarság önmagához, világhoz való, nagy-család tekintélynek, lányok többsége, erdélyi származású, legtöbb gyermek, nemzet pusztulásáról, egész nagyvilág, esetben kénytelen, múlt esztendőben, nyolcvanas években, nagyvilágban közel, magyar újságírók, magyar írók, magyar papok, magyar olvasók, magyar hívek, magyar tv-nézők, magyar rádió-hallgatók, magyarokat emésztette, magyar csak, nagyvilág bordélyházai, jogi felelősség, magyar nőket, gyújtózsinórt meggyújtanám, évszázadok folyamán, hányan vagyunk, fenti lélekszámhoz, utóbbi korszak, kikapart életek, halál csak, politika minden, idegen pénzurak, szekta-gomba terjesztésnek, fajtalankodás mindennemű, kábítószer külön, szellemi-testi cselekvési, embereknek változtatniuk, régi összeomlott, úgynevezett felnőtt, teljes züllés, család fontosságáról, saját nyomorúságos, gyermek lelkében, gyermekek-ifjak nevelésébe, idegen anekdoták, magyar történelemmel, magyarság megmaradásának, nemzet megmaradásának, globalizációnak nevezett, egyik elcsatolt, erdélyi férfiakat, egész magyarságot, román férfiak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1367
  • e Hét: 15597
  • e Hónap: 26708
  • e Év: 180204
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.